KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ

Predstavitev

Košarkarski klub TRIGLAV Kranj je klub z dolgoletno tradicijo.

 

Leta 1950 so pri TVD Partizanu Kranj ustanovili košarkarsko sekcijo. To je pomenilo začetek organiziranega delovanja košarke v Kranju.

 

V tem času se je košarka razvila v enega najbolj množičnih in priljubljenih športov, še posebno med mladino. K temu so v veliki meri pripomogli uspehi jugoslovanske in kasneje v samostojni Sloveniji, Slovenske košarke, ki je med najboljšimi v svetu. V košarkarskem klubu Triglav pa so znali dobro izkoristiti popularnost tega športa med mladimi in jih v velikem številu vključiti v svoje vrste. Množičnost je prinesla tudi kvaliteto, tako da je bil Triglav v mlajših kategorijah med najboljšimi in tudi pri članih in članicah ni zaostajal.

 

Med najpomembnejše dosežke KK Triglav vsekakor šteje osvojitev republiškega naslova v sezoni 1989/90 in nastopanje v 1.B jugoslovanski zvezni ligi.

 

Skozi košarkarsko šolo KK Triglav je šlo veliko uveljavljenih igralcev, med njimi Miloš Lipovac, Darko Omahen, Jurij Stavrov, Marko Milič, Gregor Hafnar,Gregor Fučka, Roman Horvat, Dragiša Drobnjak, Darijo Krejič, Jure Eržen,…

 

Prav tako pa so v zadnjih desetih letih vsaj eno sezono v dresu članske ekipe odigrali Emir Preldžić, Sašo Ožbolt, Mirza Begič, Željko Zagorac, Domen Lorbek, Jasmin Perkovič, Blaž Črešnar, Jaka Blažič, ...