KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
U12A IZ TURNIRJA MLADI UPI

U12A IZ TURNIRJA MLADI UPI

V nedeljo se je selekcija U 12A udeležili enega izmed najmočnejših turnirjev v Sloveniji, MLADI UPI za fante letnik 2012 in mlajše, ki ga gosti LTH Castings Škofja Loka.
 
Turnir so fantje začeli s tekmo proti KK Kansai Helios Domžale. V uvodnem delu so prikazali izenačen boj, nato pa je sledil padec koncentracije, kar so nasprotniki izkoristili in tekmo obrnili v svoj prid. Kljub slabi predstavi v drugi četrtini se fantje niso predali in so se borili do konca. Na koncu so fantje morali priznati premoč, kasnejšemu osvajalcu turnirja. Sledila je tekma proti KK Ajdovščina, kjer so naši fantje že v uvodnem delu tekmo obrnili v svoj prid in jo pripeljali do konca.
Po skupinskem delu so sledili še izločilni boji za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Najprej so se pomerili z ekipo KK Vrhnika. Po zmagi je sledil še dvoboj za 5. mesto proti KK Maribor Branik. Na tej točki se je pri fantih že poznala utrujenost, saj so nasprotniki tekmo otvorili suvereno in jo že na začetku obrnili v svojo prid. Na koncu je zmanjkalo nekaj časa ter športne sreče, da bi turnir zaključili s 5. mestom.
 
Trener, Žarko Preradović: ''Fantom čestitam za prikazano igro, saj so dokazali, da se lahko kosajo z vsako ekipo v Sloveniji in da se niso predali do zadnje sekunde tekme. Želel bi pohvaliti tudi organizatorja turnirja, saj na takem turnirju trenerji vidimo, da Slovenija premore veliko talenta, tudi pri fantih 2012 in mlajših.
Časa za premor ni, treniramo dalje, saj z decembrom začenjamo državno prvenstvo.''