KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Starejši pionirji osvojili BRON

Starejši pionirji osvojili BRON

V sredo, 16.6., se je v ŠD Planina pričel zaključni turnir za fante U15. Turnir sta pričeli ekipi Šentjur Tajfun A in Mesarija Prunk Sežana rdeči, nadaljevanje pa so si priigrali košarkarji Sežane (statistika, posnetek tekme). Na drugem četrtfinalu pa sta se pomerili ekipi Cedevita Olimpija A in Slovan A na katerem so več zbranosti v zaključku tekme prikazali košarkarji Slovana in slavili (statistika, posnetek tekme). Druga četrtfinalna obračuna pa sta bila na sporedu v četrtek. Na prvem so igralci Postojne premagali ekipo Zlatorog Thermana Laško (statistika, posnetek tekme). Na koncu pa so na igrišče stopili še naši fantje, ki so se pomerili z ekipo Ljubljana A in zasluženo slavili in se tako kot zadnji uvrstili v polfinale (statistika, posnetek tekme).

 Turnir se je nadaljeval v soboto, ko so se na prvi polfinalni tekmi pomerili Mesarija Prunk Sežana rdeči in naši fantje. Na izenačenem obračunu so imeli več sreče košarkarji Sežane in se tako uvrstili v finale (statistika, posnetek tekme). V drugem polfinalnem obračunu pa so košarkarji Slovana visoko premagali Postojno (statistika, posnetek tekme).

V nedeljo pa smo lahko spremljali obračuna za 3. mesto, v katerem so naši fantje suvereno premagali Postojno (statistika, posnetek tekme). Na finalnem obračunu med Sežano in Slovanom pa so slavili slednji in tako postali državni prvaki v kategoriji U15 (statistika, posnetek tekme).

 

ČESTITKE VSEM EKIPAM KI SO SODELOVALE NA ZAKLJUČNEM TURNIRJU!

 

Izjava trenerja ECE Triglav (Siniša Banović):

"Fantom čestitam za končno 3.mesto. Prepričan sem, da so sposobni veliko več, a nam je v polfinalu bila možnost da to pokažemo s strani sodnikov popolnoma odvzeta. Vem in verjamem, da se bomo po tej izkušnji vrnili še boljši in močnejši." 

 

Izjava kapetana ekipe ECE Triglav (Filip Petkovski):

"V četrtek smo začeli zaključni turnir z odlično zmago proti ekipi KK Ljubljana. Pred polfinalom smo se počutili zelo samozavesno. Tekma je bila napata, a smo po nekaj vrpašljivih sodniških odločitvah in malo nesreče izgubili. Vedeli smo, da smo najboljša ekipa v Sloveniji in smo bili zelo razočarani, ker tega nismo uspeli prikazati na igrišču. Pred tekmo za tretje mesto smo se zbrali in tekmo brez večjih težav zmagali. Zdaj pa moramo pokazati željo in se v naslednji sezoni vrniti še močnejši, ter z večjo energijo in dvigniti pokal. Rad bi se zahvalil obema trenerjema in vsem staršem in navijačem, ki so nas podpirali."