KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
MLAJŠI PIONIRJI SREBRNI IZ BEOGRADA

MLAJŠI PIONIRJI SREBRNI IZ BEOGRADA

V četrtek 30.1. so se mlajši pionirji(fantje letnika 2007 in mlajši) odpravili v Beograd na mednarodni turnir.  V petek so oddigrali prvi tekmi proti PVSK(Madžarska) in BASKETRIESTE(Italija) in na obeh tekmah slavili, PVSK so premagali 54:24, BASKETRIESTE pa 47:26. Zvečer pa so si v Stark areni  ogledali Evroligaško tekmo med Crveno zvezdo mts in Anadolu Efes. V soboto pa so nadaljevali z dobrimi predstavami na terenu in v zadnji tekmi v skupini premagali SPEA(Francija) z rezultatom 41:36 in se tako uvrstili v polfinale turnirja. Poleg naših fantov s se v polfinale uvrstili tudi Mesarija Prunk Sežana(SLO), CSKA(RUS) in Crvena zvezda(SRB).

V polfinalnem obračunu proti Crveni zvezdi so naši fantje zasluženo slavili z rezultatom 55:43 in se tako uvrstili v finale. Na finalni tekmi proti ekipi CSKA pa se jim kljub dobri predstavi nažalost ni izšlo, saj je bil CSKA boljši z rezultatom 42:63. 

Fantje so se iz turnirja vrnili z novimi izkušnjami in spomini, ki jih ne bodo pozabili.

 

Izjava kapetana ekipe Ciperle Marka: 

V četrtek smo z ekipo odšli na košarkarski turnir v Beograd, kjer smo s samim turnirjem začeli v petek s prvo tekmo. Igrali smo proti ekipi PVSK (Madžarska) in zmagali za 25 točk in na naslednji tekmi dobili močne nasprotnike BASKETRIESTE (Italija) in zmagali za 20 točk. Za nami je bil uspešen prvi dan. Naslednji dan smo igrali proti ekipi SEPA (Francija) in tekmo dobili za 5 točk, kar nam je pridobilo prvo mesto v skupini D. Uvrstili smo se v polfinale in za nasprotnike dobili Crveno Zvezdo. Tekmo smo začeli odlično in na koncu zasluženo dobili tekmo za 12 točk. Uvrstili smo se v FINALE! Za nasprotnike je odločala tekma med ekipo Sežana (Slovenija) in CSKA (Rusija), ki jo je nakoncu dobila ekipa CSKA. Odšli smo v hotel in se naspali za finale. Tekmo smo začeli solidno in tako nadaljevali naslednje 3 četrtine, v četrti pa smo popustili in zato tekmo izgubili za 21 točk in domov odšli z srebrno medaljo. Pohvalil bi trenerja Sinišo in Francija ki sta nas čez cel turnir spodbujala in pa naše najboljše navijače ki so navijali po najboljših močeh.