KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
MLAJŠI PIONIRJI DRŽAVNI PRVAKI

MLAJŠI PIONIRJI DRŽAVNI PRVAKI

Mlajši pionirji so se po dobrih predstavah uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip. Zaključni turnir je organizirala Rogaška, ki se je v polfinalu pomerila proti Slovanu in slavila z rezultatom 49:40 (statistika, posnetek tekme). Naši fantje pa so se pomerili proti AKK Branik in jih premagali z 41:65(statistika, posnetek tekme).

Na tekmi za tretje mesto je ekipa Slovana premagala ekipo AKK Branik z rezultatom 68:57(statistika, posnetek tekme) in tako osvojila bron. Za zaključek pa nas je čakal še finale med domačinom in našimi fanti. Tekma se je začela po naših željah, saj smo že v začetku tekme prišli do vodstva. Vodstva do konca tekme niti za trenutek nismo predali domačinom in tako zasluženo slavili z rezultatom 48:55(statistika, posnetek tekme).

Omeniti velja tudi, da sta bila Jusuf Karišik in Shadu Lisec Odhiambo poleg Vid Žagar (Slovan), Aleksej Narayan Škobalj (AKK Branik) in Gašper Rovišnjak (Rogaška) izbrana v najboljšo peterko turnirja, Maks Ciperle pa je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.

 

Izjava kapetana ekipe Maksa Ciperleta:

»V nedeljo smo imeli zaključek državnega prvenstva v Rogaški Slatini. Na turnir smo se uvrstili mi, Rogaška, Slovan in AKK Branik. Zelo sem vesel, da smo odigrali dve dobri tekmi in s tem postali prvaki. Čestital pa bi tudi drugim ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Turnir mi bo zagotovo ostal v lepem spominu in mislim, da tudi mnogim drugim.«

 

Izjava trenerja Siniša Banovića:

V letu, kjer nismo vedeli ali se bo liga sploh še igrala so naši fantje osvojili naslov prvaka! Ker smo že zadnja tri leta vseskozi na zaključnih turnirjih dobivamo dokaz, da se v klubu dobro dela z mladino. Letos smo šli prvič do konca. Ta naslov naj bo našim mladim košarkarjem dobra popotnica za nadaljevanje njihovih karier ter naj jim služi kot dokaz, da na treningih pridno trenirajo. Čestital bi preostalim ekipam, posebej pa še KK Rogaška za odlično organizacijo turnirja.