KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
MLADINCI PO PODALJŠKU DO ZMAGE V KOPRU

MLADINCI PO PODALJŠKU DO ZMAGE V KOPRU

V športni dvorani v Kopru smo spremljali pravo košarkarsko poslastico. Ni manjkalo lepih potez tako na eni kot na drugi strani igrišča. 

Prva četrtina je minila v znamenju izmenjavanju vodstva. V drugi pa je sledil padec v igri naših fantov in sledila je serija 10:0 za domače. V nekem trenutku so gostitelji vodili že za 17 točk. Toda Triglavani niso niti v enem trenutku pomislili, da bi izobesili belo zastavo vednar so se borili do zadnjega.

Prednost iz prvega polčasa so z agresivno obrambo iz minute v minuto topili in bili smo priča zelo razburljivi končnici. Minuto in trideset sekund do konca srečanja je rezultat na semaforju kazal 58:52 za domačine. Minuto kasneje pa samo še 60:58. V zadnjem napadu na srečanju pa je Ješe z lepim prodorom iz desnega kota naši ekipi priigral podaljšek . 

V podaljšku se je igralo koš za košem vse do zadnje minute. Po trojki Urbihe 30 sekund do konca podaljška je semafor kazal rezultat 67:69 za naše fante. V naslednjem napadu so bili domačini neuspešni, zmago Triglava pa je z dvema zadetima prostima metoma potrdil eden od junakov srečanja Andraž Ješe. Končni rezultat 67:71. Čestitke celotni ekipi za zmago!

 

Izjava trenerja ECE TRIGLAVA Danijela Radosavljeviča:

Bili smo priča zelo kvalitetni tekmi. V tekmo smo štartali z nižjo petorko, da bi povečali agresivnost v obrambi in to nam je tudi uspelo. Po nekaj menjavah pa je sledil padec v naši igri in bili smo v kontra ritmu skozi celotno drugo četrtino. V drugem polčasu se nismo predajali in na koncu z zadnjim metom v rednem delu izvlekli podaljšek. V podaljšku je odločala ena žoga, in ta je bila na koncu na naši strani. Rad bi pohvalil veliko mero predrznosti, ki smo jo pokazali na tej tekmi, saj se v ključnih trenutkih tekme nismo ustrašili, temveč priložnost, ki se nam je ponudila, izkoristili. 

Čestitke fantom za zmago! Staršem pa bi se rad zahvalil za glasno podporo iz tribun in prevoz na tekmo.