KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mladinci klonili v četrtfinalu

Mladinci klonili v četrtfinalu

V četrtek, 11. aprila, se je na Polzeli pričel zaključni turnir državnga prvenstva za mladince, kamor so Triglavani odšli z visokimi ambicijami, premoč pa žal morali priznat že četrtfinalnemu nasprotniku.

 

Četrtek, 11. april
ECE TRIGLAV 68:73 GIB ILIRIJA (16:26, 16:13, 18:16, 18:18)
Lotrič 14 (8 skokov), Stavrov 13 (6 skokov), Ješe 11; Gorbachov 20 (16 skokov, 5 podaj), Gorenc 19, Vukovič 16 

 

STATISTIKA

 

Ilirija, ki se je na zaključni turnir prebila s pomočjo kvalifikacij kot 8. uvrščena ekipa rednega dela prvenstva, je tekmo začela izvrstno, skorajda prerfektno in hitro povedla s 4:15. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so prevladovali ljubljančani, ki so bili precej bolj zbrani in učinkoviti od naših fantov, ki so na odmor odšli z zaostankom sedmih točk.

 

Ilirjanom je prednost, priigrano na zečetku srečanja, uspelo zadržati vse do 32. minute tekme, ko so Triglavani uspeli izenačiti in zdelo se je, da so končno na pravi poti do zmage. Ekipi sta se nato do 36. minute izmenjavali v vodstvu, Ilirijani pa so nato s štirimi zaporednimi točkami Gorbachova prišli do prednosti štirih točk. Grega Kuralt je dve minuti pred koncem s trojko popeljal Kranjčane v vodstvo a je Domen Gorenc (Ilirija) že v naslednjem napadu vrnil z enako mero nato pa s košem minuto pred koncem Iliriji ponovno zagotovil prednost štirih točk. Maksim Gorbachov je na koncu s prostimi meti prinesel zasluženo zmago GIB Iliriji.

 

Kljub nedoseženmu cilju ob koncu sezone so fantje na sezono lahko ponosni, saj so redni del prvenstva končali na prvem mestu, ob tem pa prikazali izvrstno igro ter timski duh, ki je bil zaščitni znak Triglavanov skozi celotno sezono!