KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mladinci 2. na močnem mednarodnem turnirju!

Mladinci 2. na močnem mednarodnem turnirju!

Mladinska ekipa je zadnji prost vikend pred začetkom sezone izkoristila za udeležitev na močnem mednarodnem turnirju Denisa Špika, ki je potekal v Zadru od 21.9. do 23.9. Naši fantje so na treh tekmah dvakrat zmagali ter enkrat tesno zgubili, kar jim je prineslo končno drugo mesto. Naj dodamo še, da je bil, poleg ekipnega uspeha, naš branilec Tim Lotrič izbran v idealno peterko turnirja.

 

Za ekipo so na turnirju nastopili: Praljak, Marković U., Lotrič, Samec, Kuralt, Škrlec, Rudovič, Smrekar, Vujič, Marković L.. Trener: D.Radosavljević.

 

REZULTATI TURNIRJA:

 

Petek, 21.09.2018

Zadar – Triglav   60:71 (11:21, 14:16, 14:20, 21:14)

 

Sobota, 22.09.2018

Triglav Kranj – Cibona   79:73 (17:18, 11:18, 29:10, 22:27)

 

Nedelja, 23.09.2018

Za 1.mesto – Triglav – Split   70:72 (13:17, 18:21, 27:13, 12:21)

 

Končni vrstni red:

1. Split

2. Triglav Kranj
3. Cibona
4. Petrol Olimpija
5. Zadar
6. Cedevita
7. Pazin
8. Sonik Puntamika

 

Izjava trenerja Radosavljević Danijela:

Turnir v Zadru je služil kot predpriprava pred začetkom državnega prvenstva in končno drugo mesto na zelo močnem turnirju je dokaz, da smo v pripravljalnem obdobju delali dobro. V treh dneh smo imeli tri močne tekme, najprej smo premagali domačo ekipo iz Zadra, nato smo porazili še favorizirano ekipo Cibone, v finalu pa potem nesrečno, v zadnji sekundi, izgubili proti Splitu. Na vseh treh tekmah je prišel do izraza karakter ekipe, ko smo zaostajali z dvomestnim številom točk, a se vedno vrnili ter spreobrnili potek srečanja in s tem pokazali da smo iz pravega testa in da nikoli ne odnehamo. Kljub temu, da imamo še veliko rezerv, tako v napadu kot v obrambi, sem s prikazano igro zadovoljen. Predvsem me veseli dejstvo, da znotraj ekipe vlada prava kemija in pozitivno vzdušje. Fantje ne le da so pravi borci in da se dobro razumejo na igrišču, so tudi zelo dobri prijatelji izven njega. Moramo pa se zavedati, da bo potrebno še naprej trdo trenirati, kajti to je edina pot do željenega cilja - da individualno in ekipno napredujemo.”

 

Izjava igralca Lotrič Tima:

“Na turnirju Denisa Špika so nastopale močne hrvapke in slovenske ekipe. Vse tekme so bile močne in poučne, še posebaj finalna, ki smo jo z malo smole izgubili proti Splitu. Menim, da smo si tako visoko uvrstitev zaslužili predvsem zaradi ekipne igre in povezanosti na igrišču kot tudi izven njega. Na turnirju smo se še bolj spoznali med sabo in res mislim da smo postali pravi košarkarski bratje. Poleg košarke smo se še kopali, ogledali 2 tekmi z evroligaškimi ekipami in si seveda ogledali mesto. Izkušnja je bila odlična in mislim, da smo pripravljeni na začetek sezone!”

 

Čestitke celotni ekipi!