KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
KRMILO ČLANSKE EKIPE ZA NASLEDNJA ŠTIRI LETA PREVZEMA NADARJENI TRENER DANIJEL RADOSAVLJEVIĆ

KRMILO ČLANSKE EKIPE ZA NASLEDNJA ŠTIRI LETA PREVZEMA NADARJENI TRENER DANIJEL RADOSAVLJEVIĆ

Danijel Radosavljević bo na mestu glavnega trenerja zamenjal svojega dolgoletnega mentorja Tomaža Fartka. V klubu se nahaja tri leta in v tem času je deloval kot vodja mladinskega pogona, ter pomočnik pri članski ekipi. Za Danijela bo to krstna sezona v vlogi članskega trenerja.

Svojo trenersko pot je začel leta 2010 v Grosupljem kjer je deloval sedem let. V tem času je imel priložnost voditi vse mlajše starostne kategorije. Nato ga je pot za eno leto vodila v Ilirsko Bistrico, kjer je treniral ekipo Plame pur. Po enoletni epizodi v Ilirski Bistrici pa je leta 2018 prispel v Kranj, kjer še dan danes deluje. Zadnjih 6 let je tudi vpet v člansko košarko, kjer je zelo uspešno deloval v vlogi pomočnika. Od leta 2014 naprej pa je vseskozi prisoten tudi po reprezentančnih akcijah, kjer je znanje nabiral kot pomočnik glavnega trenerja.

 

Omenimo nekaj njegovih dosežkov v mladi trenerski karieri:

- DP 2020/21 4.mesto s KK TRIGLAV v SLOVENSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU za mladince (KK TRIGLAV do 18 let)

- DP 2019/20 6.mesto s KK TRIGLAV v SLOVENSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU za mladince (KK TRIGLAV do 18 let)

- EP 2016 - Sofija (Bolgarija)

- 3. mesto in uvrstitev v divizijo A (SLOVENSKA REPREZENTANCA do 16 let)

- EP 2018 - Skopje (Makedonija)

- 2. mesto in preboj v divizijo A (SLOVENSKA REPREZENTANCA do 18 let)

- EP 2019 - Volos (Grčija)

- 3. mesto v diviziji A (SLOVENSKA REPREZENTANCA do 18 let)

- SLOVENIA BALL 2016

- 3.mesto na neuradnem evropskem prvenstvu (SLOVENSKA REPREZENTANCA do 14 let)

 

Danijel Radosavljević: "Lahko rečem da sem počaščen in hkrati zelo vesel, da sem postal glavni trener članskega moštva. Štejem si v čast, da bom lahko del zgodovine Triglava, saj kot vsi vemo so za klub iz Kranja v preteklosti nastopala tako velika imena kot so Marko Milič, Jurij Stavrov, Gregor Fučka, Jaka Blažič in še mnogi drugi. Nadaljeval bom zelo uspešno delo mojega dobrega prijatelja Tomaža, kateremu se ob tej priložnosti zahvaljujem za vse kar je storil zame. Čaka nas izjemno težka sezona, ki pa se jo bomo lotili s polno elana in motiva. Kar lahko obljubim je, da bomo izredno trdo delali in poskušali biti količinsko bolj dejavni kot naša konkurenca. Cilj je še naprej razvijati mlade igralce in jim omogočiti igranje v članski kategoriji. Triglav je bil vedno znan po dobrem delu z mladimi in zagotavljam, da bo tudi v prihodnjih štirih letih tako. Ogrodje ekipe bomo sestavili iz domačih fantov, mladih talentiranih igralcev ter poizkušali zapolniti vrzeli še z izkušenimi igralci ki jih zares potrebujemo. Tudi pri mlajših starostnih kategorijah bomo poskrbeli, da se bo kvalitetno delalo, tako da vsi v klubu optimistično zremo v prihodnost. Moram reči da se v Kranju počutim zelo dobro zato bi se ob tej priložnosti rad zahvalil predsedniku kluba, gospodu Šmon Ivu, ter športnemu direktorju, Podlipnik Franciju za izkazano zaupanje . Zahvala tudi Hojč Petru, ki me je kot začetnika vpeljal v trenerske vode."

 

Dodajmo še da je Danijel s klubom sklenil štiri letno pogodbo. V klubu mu želimo veliko sreče in uspeha.