KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Glavni trener članske ekipe zaključuje s svojim delom v klubu

Glavni trener članske ekipe zaključuje s svojim delom v klubu

Tomaž Fartek se je leta 2017 ponovno vrnil v klub kjer je začel svoje prve trenerske korake. V prvi sezoni je sodeloval s trenerji mladinskega pogona ter jim pomagal posodobiti koncept vadbe in tekmovanja v mlajših kategorijah. Ekipa mladincev je na koncu zasedla 3. mesto v državnem prvenstvu, ekipa kadetov pa z 2. mestom celo še stopnjičko višje. KK Triglav Kranj pa je bil edini klub v Sloveniji, ki je osvojil medaljo v obeh kategorijah.

 

Podmladek je bil nastavljen, klub pa pripravljen za korak naprej tudi v članski kategoriji. V sezoni 2019/20 je članska ekipa postala prvak 2.SKL in se tako po 13.letih zopet popeljala na najvišji rang tekmovanja državnega prvenstva. V sezoni 2020/21 so v težkih razmerah hrabro zastopali barve svojega kluba ter tako pustili pozitiven vtis kljub negativnemu izkupičku. V celotni zgodbi se je razvilo in uveljavilo kar nekaj mladih domačih igralcev, ki so odlično zastopali tudi barve Slovenije v reprezentancah mlajših kategorij.

 

Izjava Tomaž Fartek:

»4 leta so hitro minila in zelo sem ponosen na opravljeno delo. V omenjenem obdobju nam je uspelo uveljaviti kar nekaj igralcev kot tudi trenerjev. Rad bi se zahvalil vodstvu kluba za izkazano zaupanje in svobodo pri opravljanju svojega dela. Igralci s katerimi sem sodeloval so mi olajšali delo ter hkrati omogočali konkurenčnost na visokem nivoju. Upam, da sem jim lahko doprinisel vsaj toliko kolikor so oni meni. V kolikor se bo v prihodnosti ponudila možnost po ponovnem sodelovanju se je že veselim, do takrat pa sem prepričan da so v dobrih rokah.«

 

V klubu se mu za opravljeno delo zahvaljujemo in mu želimo najboljše v nadaljevanju trenerske poti.