KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Filip Petkovski kot prvi Slovenec na taboru Jr. NBA

Filip Petkovski kot prvi Slovenec na taboru Jr. NBA

Najboljših trideset fantov in trideset deklet starih 13 ter 14 let se je od 30. do 4. aprila mudilo na "izbornem taboru" lige Jr. NBA, med katerimi je bil tudi naš Filip Petkovski, ki si je s svojimi izvrstnimi igrami v vseh tekmovanjih kot prvi Slovenec v zgodovini zaslužil udeležbe tega prestižnega tabora.

 

Tabor je potekal v Unverzitetnem športem centru Bologna, pod budnim očesom osebja lige NBA, na pomoč pa sta priskočila tudi nekdanji NBA igralec ter prvak, Boris Diaw (Francija), ter Don Showalter, ki je direktor razvoja mladih košarkarjev v ZDA. Poleg njiju, sta kampu svoje izkušnje doprinesla tudi Vladimir Radmanović ter Marko Milić, ki sta v svoji karieri prav tako okusila ligo NBA.

 

Tabora se je skupno udeležilo 60 igralk ter igralcev iz 24 evropskih in bliževzhodnih držav, namen pa je izbor desetih mladeničen in desetih mladenk, ki bodo zastopale ekipo Evrope in Bližnjega vzhoda na drugem mednarodnem turniru Jr. NBA v Orlandu, kjer se bo zbrala smetana igralcev ter igralk starih 13 ter 14 let.

 

Poleg pridobitve veliko novega znanja, je na kampu poskrbljeno tudi za zabavo, saj so si udeleženci ogledali tekmo 2. italijanske lige med domačo Bologno in rimskim Virtusom.