KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Drugi gorenjski derbi v roke Škofjeločanom

Drugi gorenjski derbi v roke Škofjeločanom

V soboto 23.3 je bil v sklopu zadnjega kola rednega dela 2.SKL pred polnimi tribunami na sporedu gorenjski derbi med domačim Triglavom ter LTH Castingsom iz Škofe Loke. Kjub temu, da tekma iz rezultatskega vidika ni bila najbolj pomembna, smo spremljali borbeno in napeto srečenje, v katerem so gostje v ključnih trenutkih tekme pokazali več ter zasluženo odnesli zmago iz Kranja. Pri Triglavanih je bil najbol razpoložen Stavrov s 15 točkami, za goste pa jih je (nekdanji član Triglava) Vravnik dosegel 16 in dodal še 7 skokov.

 

Pred 600 gledalci so gostje bolje odprli tekmo in z dominantno igro pod obroči sredi prve četrtine povedli že s 5:15. Naši fantje so se v nadaljevanju prvega polčasa zbrali ter ujeli nasprotnika, ob zaključku polčasa pa jim je uspelo priti do prvega vodstva na tekmi z 36:35.

 

V tretji četrtini smo spremljali izenečen boj v katerem si nobena ekipa ni uspela priigrali odločnejše prednosti, v zadnji četrtini pa so gostje z delnim izidom 10:1 strli odpor Triglava, ki se mu do konca tekme ni uspelo več približati. Končni izid - 60:70.

 

Sobota, 23.3 - 2.SKL, 22. Kolo

ECE TRIGLAV 60 - 70 LTH CASTINGS (12:21, 24:14, 13:15, 11:20)

Stavrov 15, Zdolšek 10

 

Statistika

 

Triglavani so redni del sezone zaključili z 11 zmagami ter 11 porazi, kar jim je prineslo končno 7. mesto po rednem delu sezone. Sedaj jih čaka playoff najboljših osmih ekip, kjer se bodo v seriji na 2 zmagi pomerili proti Sežani, ki jih je premagala na obeh letošnjih medsebojih srečanjih.

 

Ob tem bi se zahvalili še vsem sponzorjem ter gledalcem, ki so lepo napolnili dvorani na Planini ter s tem pokazali podporo gorenjski košarki.

 

Hvala!