KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
ČLANI V DERBIJU KROGA NA GOSTOVANJU PREMAGALI TROTE!

ČLANI V DERBIJU KROGA NA GOSTOVANJU PREMAGALI TROTE!

TROTI – ECE TRIGLAV 72:91 (20:20, 29:17, 12:26, 11:28)
 
V ŠC Livada so se na derbiju kroga tokrat pomerili domači Troti in ECE Triglav. Začetek obračuna je pripadel našim fantom, ki so po trojki Gabra Ožegoviča v peti minuti srečanja povedli za devet točk (5:14). Domači so zaostanek vztrajno nižali in izid izenačili še pred koncem prve četrtine (20:20). Tudi na začetku druge četrtine sta bili moštvi ves čas skupaj, sledilo pa je 14 zaporednih točk domačih in po košu Jureta Lična so Troti povedli s 44:30. Razlika je bila 30 sekund pred koncem polčasa že 15, v naslednjem napadu pa je s trojko Grega Sajevic postavil končni izid prvega polčasa (49:37). Troti so s prednostjo višjo od desetih točk še vedno vodili v 26. minuti (59:48), sledile pa so izjemne minute Triglava, ki je po seriji 15:2 še pred zadnjimi desetimi minutami ponovno prešel v vodstvo (61:63). Z takšno igro so nadaljevali tudi v zadnji četrtini in manj kot dve minuti pred koncem so si priborili prednost 13 točk, ki je do konca le še narastla. Naši fantje so bili na gostovanju v Novem mestu močno oslabljeni, saj so tokratni obračun zaradi bolezni izpustili Marko Pajić, Grega Kuralt, Dominik Praljak, Andraž Ješe in Andrej Stavrov. So pa zato imeli v svojih vrstah dva zares razpoložena posameznika. Gaber Ožegovič je zabeležil 29 točk, devet skokov in štiri asistence, Grega Sajevic pa je dodal 26 točk, šest asistenc in tri pridobljene žoge. Ob omenjenih dveh igralcev pa je potrebno pohvaliti še preostale člane ekipe, ki so nastopili na tej tekmi, saj so s svojim doprinosom več kot doprinesli tej pomembni zmagi. Pri Trotih se je z 21 točkami in šestimi skoki izkazal Rok Savić. Velja tudi omeniti, da so tudi domačini nastopili oslabljeni, saj na tekmi ni nastopil Črt Ristič.
S to zmago smo se učvrstili na drugem mestu, za vodilno Sežano zaostajamo za eno zmago, je pa treba omeniti, da imamo tudi tekmo manj. Bravo fantje!
 
Naslednjo tekmo naša ekipa igra že v ČETRTEK  6.2.2019 ob 20:30 V ŠPORTNI DVORANI PLANINA, KRANJ. V goste nam prihaja ekipa Hrastnika. Vsi ljubitelji košarke vljudno vabljeni na ta dogodek. Se vidimo v četrtek!