KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani v četrtfinalu 2. SKL proti Sežani

Člani v četrtfinalu 2. SKL proti Sežani

Z 22. krogom se je pretekli vikend zaključil redni del 2. SKL, sedaj pa je za Triglavane na sporedu končnica, kjer se 8 najboljših ekip rednega dela poteguje za vstopnico za vstop v ligo Nova KBM.

 

Triglav je v drugem delu sezone, tudi na račun poškodb Čajiča in Sattlera, malce popustil, redni del sezone pa kljub temu zaključil z 11 zmagami ter 11 porazi, kar jim je, v krogu štirih ekip z enakim izkupičkom, prineslo 7. mesto. V končnici jih čaka Sežana, ki je redni del zaključila na 2. mestu s 17 zmagami ter 5 porazi. V polfinale napreduje ekipa ki prva doseže 2 zmagi. Ekipi sta se dvakrat že srečali, obe zmagi pa sta, v zelo napetih končnicah, šli v Sežano.

 

Četrtfinalna serija se začenja 30.3. v Sežani, povratna tekma v dvorani na Planini pa bo že v sredo 3.4. ob 19.00. Če bo potrebno, bo 3. in odločilna tekma odigrana 6.4. v Sežani.

 

V rednem delu prvenstva je bil najboljši strelec ekipe Zdolšek, ki je v povprečju dosegal po 15,1 točk na tekmo, ob tem pa je dodal še 3,5 asistence. Pred vrhucem sezone pa je svoje misli strnil prvi skakalec ekipe, Mensud Julević:

 

"Prihajajo tekme, katerih se igralci še posebej veselimo, saj končnica ponavadi prinese najboljše tekme. Sežana je ekipa, katero dobro poznamo. Pričakujem izenačeno tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti. Lepo vabljeni!"

 

KONČNICA 2. SKL - ČETRTRINALE, 1. TEKMA

 

Sobota, 30. marec, ob 19:00 - SŠ Srečka Kosovela :
Mesarija Prunk Sežana : ECE Triglav