KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani prepričljivo do prve zmage v novi sezoni

Člani prepričljivo do prve zmage v novi sezoni

Člani so prvo domačo tekmo nove sezone kronali s prepričljivo zmago proti gostom iz Portoroža. Na tekmi ni manjkalo atraktivnih potez, naši fantje pa so prikazali predvsem zelo ekipno igro, saj so zbrali kar 24 asistenc, točkovno pa sta bila najbolj učinkovita Julević z dvajsetimi ter Čajič z osemnajstimi točkami.

 

Triglavani so tekmo začeli bolj odločno ter hitro povedli z dvema trojkama (6:0), dobro igro pa so le še stopnjevali in na koncu prve četrtine po košu Zdolška iz protinapada povedli že z desetimi točkami prednosti (16:6). V drugi četrtini so domačini prestavili še v prestavo višje in predvsem z čvrsto obrambo naredili delni izid 10:0 kar je pomenilo visoko prednost 23 točk (38:15).

 

Naši fantje so tudi v 2. polčasu nadaljevali z izvrstno igro in čvrsto držali vse vajeti igre v svojih rokah. Gostom iz Portoroža niso dopustili da bi razliko stopili na manj kot 20 točk, najvišjo prednost 31 točk pa so dosegli na koncu tretje četrtine po trojki Vojičića (67:36). Zadnja četrtina je bila le še formalnost, saj so Triglavani mirno pripeljali tekmo do konca ter zasluženo zmagali z rezultatom 82:55.

 

ECE TRIGLAV 82 - 55 PORTOROŽ  (16:9; 31:15; 20:14; 15:17)

Julević 20 (7 skokov), Čajič 18, Vojičić in Vinazza 12

 

STATISTIKA

 

Izjava igralca Bešter Jana:

"Po porazu v Hrastniku smo se kot ekipa odzvali zelo pozitivno. Zavedali smo se da prvi domači tekmi šteje le zmaga, kar se je odražalo tudi na treningih in navsezadnje tudi na tekmi, kjer mislim, da smo prikazali napredek v igri in zasluženo zmagali."