KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani na otvoritvi sezone neuspešni

Člani na otvoritvi sezone neuspešni

HRASTNIK  :  ECE TRIGLAV 84:75 (14:16; 21:20; 16:19; 33:20)

 

Zdolšek 20, Julević 15 in 7 skokov, Čajič in Bešter 9

 

Člani so v sredo, 10.10., na otvoritvi sezone žal izgubili na gostovanju pri Hrastniku. Ta tekma drugega kroga je bil prestavljena zaradi nastopa igralcev obeh ekip na FIBA 3x3 tekmovanju. Pri naših je največ točk dosegel Zdolšek, ki se je ustavil pri dvajstetih.

 

Tekma se je začela nervozno in predvsem obrambno, saj sta imeli obe ekipi težave pri doseganju točk. V prvi četrtini smo videli veliko menjav vodstva, na začetku druge pa so naši fantje prikazali boljšo igro in po dveh uspešnih prostih metih Jakobčiča povedli z najvišji prednostjo na tekmi – 11 točk. V zadnjih minutah prvega polčasa je našim fantom za trenutek padla koncentracija kar so domačini hitro izkoristili ter se približali na vsega 4 točke.

 

Drugi polčas se je podobno kot prvi začel z menjavami v vodstvu, kar se je nadaljevalo skozi celotno 3. četrtino, v zadnji del tekme pa je nato bolje vstopila ekipa Triglava in na začetku zadnje četrtine po košu Čajiča in dveh uspešnih prostih metih Zdolška povedla za 7 točk. Zdelo se je, da imajo tekmo pod kontrolo, s čimer se domačini niso strinjali in v zadnjih minutah z močno obrambo ter zelo učinkovitim napadom pokazali zakaj so tako neugodna ekipa in na koncu zasluženo slavili ter ostali neporaženi v letošnji sezoni.

 

Popravni izpit za prvo zmago sezone bodo naši fantje imeli prihodnjo soboto 20.10, ko bodo v domači dvorani gostili Portorož. Našim fantom motiva zagotovo ne bo manjkalo in upamo, da boste v čim večjem številu prišli pomagat Triglavanom do prvem zmage v tej sezoni.

 

Dajmo Triglav!