KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani na domačem parketu nadigrali Celje!

Člani na domačem parketu nadigrali Celje!

V 20. kolu 2. SKL za člane so Triglavani v domači športni dvorani Planina pričakovali Celjane ter jih odpravili z rezultatom 87:66. Naši fantje so s tem dosegli svojo enajsto zmago v letošnji sezoni, ob enem pa so prekinili niz štirih zaporednih porazov pred tem srečanjem.

 

Ko sta se ekipi prvič srečali v 1. polovici prvenstva so bili v zelo napeti tekmi po podaljšku boljši Celjani, povratna tekma v Kranju pa prav tako ni razočarala.

 

Sobotni obračun so bolje odprli Kranjčani, ki so ponovno prikazali značilno čvrsto obrambo ter hitre in učinkovite protinapade, kar jim je na koncu prve četrtine prineslo že 9 točk prednosti (24:15). Nadaljevanje prvega polčasa je pripadalo gostom, kljub temu pa so domačini na odmor odšli z dvema točkama prednosti (42:40).

 

Podobno kot v zaključku prvega polčasa, smo tudi v drugem spremljali izenačen boj, v katerem so bili Triglavani v prednosti, Celjani pa niso dovolili višje prednosti. Vse je kazalo, da se nam, tako kot na prvem medsebojnem srečanju, obeta drama v Kranju, s čimer pa se naši fante niso strinjali ter v zadnji četrtini tekme povsem nadigrali svojega nasprotnika v vseh segmentih igre, prejeli vsega 6 točk, ter se zasluženo veselili zelo pomembne zmage v boju za najvišja mesta.

 

Sobota, 9.3. - 2. SKL, 20. Kolo

ECE TRIGLAV 87 - 66 CELJE (24:18, 18:22, 21:20, 24:6)

Vojičić in Julević 19, Stavrov 17, Lotrič 11

 

STATISTIKA

 

Triglav je dve tekmi do konca rednega dela prvenstva na 5. mestu, z zmago manj od tretje ter četrto uvrščene ekipe. Naslednja preizkušnja jih čaka v soboto 16.3 v Ilirski Bistrici, za tem pa sledi gorenjski derbi v dvorani na Planini.