KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani končali sezono v četrtfinalu

Člani končali sezono v četrtfinalu

Zdesetkani Triglavani so v soboto 6.4. odigrali tretjo ter odločilno tekmo četrtfinala 2. SKL, kjer jim je žal, na koncu zelo borbene tekme, zmanjkalo moči. V polfinale so se tako uvrstili Sežanci, pomerili pa se bodo proti Celju.

 

Kljub temu, da so bili, poleg fantov iz mladinskega pogona, na razpolago trenerju Fartku le štirje članski igralci (v primerjavi s prejšnjima srečanjema sta bila odsotna Zdolšek in Kern) so fantje šli v Sežano po zmago, ki pa se jim je, podobno kot nekaj dni pred tem, za las izmuznila v končnici tekme.

 

Sobota, 6.4. - 2.SKL, Četrtfinale

MESARIJA PRUNK SEŽANA 67 - 59 ECE TRIGLAV (18:14, 20:16, 12:17, 17:12)

Bešter 13,  Stavrov in Jakobčič 9, Julević 8

 

STATISTIKA

 

Člani so s to tekmo zaključili sezono polno vzponov in padcev. Kljub temu, da niso povsem izpolnili zadanih ciljev, lahko sezono končajo z dvignjenimi glavami, saj so se kljub vsem težavam in poškodbam vedno znova pobrali in držali skupaj, kot to delajo največje ekipe. Ob tem naj omenimi še, da so se zelo izkazali igralci našega mladinskega pogona, ki so bili skozi celotno sezono nekakšen "x faktor" in z odliko opravičili zaupanje trenerskega štaba.

 

Ob koncu sezone, je misli strnil kapetan Triglavanov, Vojičić Aleksander:

"Kljub temu, da smo se uvrstili v nadaljnji del tekmovanja, v t. i. ligo za prvaka 2. SKL, moram priznati, da smo sezono končali z grenkim priokusom. V prvi fazi izločilnih bojev smo si z zmago na prvi tekmi četrtfinala v Sežani zagotovili dobre možnosti za napredovanje, ki pa jih nato v naslednjih dveh tekmah žal nismo uspeli izkoristiti. Če smo imeli na drugi tekmi še lepe možnosti za zmago, ki se je po dramatični končnici žal obrnila v prid gostom iz Sežane, nam na zadnji tekmi igra ni ravno najbolje stekla. Kljub temu do konca tekme rezultatsko enakovreden nasprotnik.

Če sem za preteklo sezono mislil, da smo imeli športno smolo, moram žal zaključiti, da letos temu ni bilo nič bolje. Skozi celotno sezono smo prilagajali načine igre, zaradi kadrovskih sprememb, ki so bili posledica takšnih in drugačnih razlogov. Posledično je bila sezona polna vzponov in padcev, vendar kar je najpomembneje, da smo si, kljub rahli rezultatski krizi proti koncu sezone, uspeli zagotoviti mesto, ki je vodilo v ligo za prvaka 2. SKL.

V primerjavi s prejšnjo sezono so bile mlajše generacije KK Triglav letos v še večji meri in bolj številčno vključene v procese treniranja in igranja članskih tekem. Ko pogledam sedaj tako nazaj se zelo jasno vidi napredek mlajših članov naše ekipe, ki so tekom sezone iz tedna v teden postajali bolj enakovreden nasprotnik na treningih, posledično pa se je povečala tudi njihova vloga na članskih tekmah. Nedvomno je tovrsten proces treningov prispeval k temu, da so košarkarji iz Kranja U19 končali reden del sezone na prvem mestu.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi vsem gledalcem, ki so tekom sezone obiskovali naše tekme in s tem izkazali podporo kranjski košarki. Vljudno vabljeni tudi v naslednji sezoni."

 

Iskreno se zahvaljujemo našim sponzorjem in pa seveda vsem navijačem, ki ste na koncu sezone lepo napolnili dvorano ter ekipo podpirali do zadnjega žvižga.

 

Hvala!