KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani doma prepričljivo boljši od Grosuplja!

Člani doma prepričljivo boljši od Grosuplja!

Košarkarji Triglava so prišli do svoje druge zaporedne zmage v tej sezoni in tako ostajajo neporaženi na domačem parketu, saj so v 4. kolu 2. SKL prepričljivo ugnali ekipo Grosuplja. Tokrat sta bila streklsko najbol učinkovita Julević ter član našega mladinskega pogona Kuralt, oba s 17 točkami.

 

Zgodnjepopoldanski termin naših fantov ni zmedel. Tekmo so odprli bolj zbrano od nasprotnika, kar jim je po košu Vojičića prineslo 8 točk prednosti na koncu prve četrtine (21:13). Naši fantje so dobro igro v obrambi še nagradili z učinkovitostjo v napadu ter si po trojki Kuralta priigrali prednost 16 točk (39:23), kar je bilo dovolj, da so na polčas odšli s prednostjo 12 točk (46:34).

 

Na začetku drugega polčasa je našim fantom malce popustila zbranost kar so gostje s pridom izkoristili in znižali razliko na vsega 5 točk. Sledila je minuta odmora na zahtevo domačega trenerja Fartka po kateri so Triglavani izvrstno odreagirali ter razliko hitro vrnili na 13 točk (55:42). Ta delni izid se je na koncu izkazal za ključnega saj se gostje niso več uspeli pobrati in domačini so tekmo mirno pripeljali do konca in zasluženo zmagali s končnim rezultatom 85:68.

 

Naslednja ligaška tekma naše fante čaka že naslednjo soboto (3.11.), ko bodo svojo tretjo zaporedno zmago iskali na gostovanju v Sežani.

 

Izjava igralca Vojičić Aleksandra: 

"Včerajšnjo tekmo smo odprli zadovoljivo, vendar v nekakšnem “krču”, ki nam je v uvodnih minutah onemogočal priigrati si občutnejšo rezultatsko prednost. Splošno gledano smo dominirali skozi celotno tekmo, razen (krajši) občutnejši padec v začetku drugega polčasa, ko smo igrali relativno slabo tako v obrambi kot v napadu. V nadaljevanju tekme smo nato zopet vsilili svoj ritem igre in si priigrali večjo rezultatsko prednost ter zasluženo zmagali. Sedaj nas po dveh domačih tekmah čaka zopet gostovanje, kjer nas čaka ekipa iz Sežane, ki je v treh odigranih tekmah tudi trikrat zmagala, zato mislim, da je prišel trenutek, ko morajo okusiti tudi poraz."

 

2.SKL - 4. KOLO

ECE TRIGLAV 85 - 68 GROSUPLJE (21:13, 25:21, 20:19, 19:15)

Kuralt 17 (5 skokov), Julević 17 (9 skokov in 5 podaj), Zdolšek 15 (8 podaj)

 

STATISTIKA