KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Četrtfinalna serija izenačena, odločilna tekma v Sežani

Četrtfinalna serija izenačena, odločilna tekma v Sežani

V sredo 3.4. je v dvorani na Planini potekala druga tekma četrtfinalne serije med Triglavom ter Mesarijo Prunk Sežano. Zelo zanimivo srečanje je šlo v roke gostov, ki so s tem izenačili serijo na 1:1. Potnika v polfinale 2. SKL bo odločila tretja tekma, ki bo odigrana 6.3. ob 19:00 v Sežani.

 

Sreda, 3.4 - 2.SKL, Četrfinale

ECE TRIGLAV 84 - 88 MESARIJA PRUNK SEŽANA (21:31, 26:18, 22:15, 15:24)

Julević 17 (9 skokov), Zdolšek 15, Stavrov 14

 

STATISTIKA

 

Triglavani so dobil prvo tekmo v Sežani, kar je pomenilo, da bi se z zmago na drugi tekmi že uvrstili v polfinale, svojo računico pa so imeli tudi gostje.

 

Uvodne minute tekme so minile povsem v znamenju primorcev, ki so tekmo začeli z delnim izidom 6:0, to prednost pa so sredi prve četrtine z uspešnim prostim metom Kučeja povišali na 9 točk (8:17). Triglavani so se po slabem uvodu v srečanje zbrali ter v drugi četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 26:18, povsem ujeli nasprotnika - ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 47:49.

 

Podobno kot prvo četrtino, so tudi tretjo bole začeli gostje in hitro povedli za 8 točk, kar pa naših fantov ni zmedlo, saj so povsem ob koncu tretje četrtine po uspešnih prostih metih Julevića prvič na srečanju prešli v vodstvo (63:61).

 

Na krilih domače publike so Triglavani velik del zadnje četrtine vodili, ni pa se jim uspelo odlepiti na občutnejšo prednost. Ekipi sta bili 90 sekund pred koncem srečanja poravnani na 80, več zbranosti in sreče pa so v zaključku imeli gostje, ki so se veselili zmage s 84:88.

 

Odločilna tretja tekma bo odigrana 6.4. ob 19:00 na Srednji šoli Srečka Kosovela v Sežani. Zmagovalec se uvrsti v polfinale 2. SKL, kjer na svojega nasportika že čaka ekipa Celja, poraženece pa zaključi sezono.