KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Basket4kids: Triglavani prekinili dominacijo Heliosa

Basket4kids: Triglavani prekinili dominacijo Heliosa

Naša selekcija mlajših pionirjev U13 je zmagovalka tretjega kvalifikacijskega turnirja velikega regionalnega projekta Sportkluba Basket4Kids na Vranskem. Triglavani so se tako na zaključnem turnirju pridružili članom KŠ Sani in KK Sežana.

 

Tako kot v lanski sezoni, se je košarkarski klub Vrani Vransko ponovno izkazal z odlično organizacijo turnirja, kjer lepih potez ter dobrega vzdušja na tribunah ni manjkalo. Po šestih odigranih tekmah so bili lahko najbolj zadovoljni prav naši fantje, saj so premagali vse 3 nasprotnike, med njimi tudi Helios, ki so mu zadali sploh prvi poraz v okviru Basket4Kids, potem ko so v prvi sezoni konkurenco pokoril tako v Sloveniji kot celotni regiji. 

 

Triglav v prvi tekmi ničesar ni prepustil naključju in visoko ugnal domače Vrane (67:17). Po premor je sledil gorenjski derbi proti ekipi Škofje Loke, kjer so Triglavani ponovno prikazali izvrstno igro ter zasluženo visoko slavili (59:13).

Zadnjo in odločilno tekmo na turnirju so naši mladeniči igrali proti favoriziranemu Heliosu, ki se je niso niti malo ustrašili. Mladi košarkarji obeh ekip so gledalce večkrat dvignili na noge, v ključnih trenutkih pa so nekoliko več zbranosti, znanja in taktične zrelosti pokazali izbranci Siniše Banoviča. Triglavani so na koncu slavil s sedmimi točkami razlike (45:38) in se na slovenskem zaključnem turnirju pridružil KŠ Sani Bečirović in KK Sežana.

 

Zanimive obračune si je iz prve vrste ogledal tudi ambasador B4K Erazem Lorbek. Nekdanji slovenski reprezentant je mlade košarkarje pohvalil za predstave na parketu, z njimi delil nekaj svojih košarkarskih spominov z najmlajših dni in podelil lepo število avtogramov.

 

Basket4Kids, tretji kvalifikacijski turnir, Vransko, 15.12.2018:

KK Vrani Vransko : KK Triglav 17:67
Helios Suns : KK Škofja Loka 67:18
KK Vrani Vransko : Helios Suns 28:34
KK Triglav : KK Škofja Loka 59:13
Helios Suns : KK Triglav 38:45
KK Vrani Vransko : KK Škofja Loka 32:29

 

Lestvica:
1. KK Triglav
2. Helios Suns
3. KK Vrani Vransko
4. KK Škofja Loka