KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Basket4Kids: Triglav klonil v finalu

Basket4Kids: Triglav klonil v finalu

V nedeljo, 14.4., se je v dvorani na Planini odvijal zaključni turnir slovenskega dela Sporklubovega projekta Basket4Kids, kjer smo bili priča borbenim ter atraktivnim tekmam mladih košarkarjev. Največ so pokazali igralci Slovana, ki so zasluženo v finalu premagali naše fante ter osvojili lovoriko. Tretje mesto je osvojila ekipa Mesarije Prunk Sežana.

 

Slovan si je z zmago v Sloveniji zagotovil nastop na velikem finalu druge sezone projekta Basket4Kids v Sežani (na sporedu od 22. do 26. maja), kamor se je uvrstilo le osem najboljših ekip sezone iz držav nekdanje skupne države Jugoslavije.

 

Naši fantje so svoj polfinalni obračun začeli mirno in predvsem natančno. Nasprotniku so hitro ušli na več kot 10 točk prednosti, nato pa zatrli vse poskuse gostov za povratek v tekmo ter zasluženo slavili z visokih 59:30.

 

Po koncu obeh polfinalov so se mladeniči preizkusili tudi v tekmovanju meta za tri točke ter spretnostnem poligonu. Pri trojkah so bili najbolj natančni mladeniči iz Slovana, na poligonu pa so bili najbolj spretni Triglavani!

 

V finalu smo bili priča sijajni košarkarski predstavi, pod katero so se podpisali Slovanovci in Triglavani. Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, vseeno pa so imeli na koncu več razlogov za zadovoljstvo Ljubljančani, ki so slavili z 41:34. 

 

Izjava kapetana, Perhoč Simona:

"Včeraj smo na zaključnem turnirju odigrali dve tekmi, prvo smo zmagali z veliko razliko, v finalu pa nismo pokazali vsega kar znamo in zmaga se nam je izmuznila. Hvala vsem, ki so prišli navijat za nas!"

 

Basket4Kids, zaključni turnir, Kranj:

1. KK Slovan
2. KK Triglav Kranj

3. KK Mesarija Prunk Sežana
4. KŠ Sani Bečirović

Finale:
KK Triglav Kranj : KK Slovan 34:41

Tekma za 3. mesto:
KK Mesarija Prunk Sežana : KŠ Sani Bečirović 44:40

Polfinale 1:
KK Triglav Kranj : KŠ Sani Bečirović 59:30

Polfinale 2:
KK Slovan : KK Mesarija Prunk Sežana 53:26

 

Fotogalerijo si lahko ogledate na: http://sportklub.si/Foto/Kosarka/Ostala-tekmovanja/a68087-FOTO-Slovenski-F4-Basket4Kids-v-znamenju-Slovana.html