KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Aleksander Vojičić je košarkarske copate obesil na klin

Aleksander Vojičić je košarkarske copate obesil na klin

Aleksander Vojičić je zadnjih 9 sezon igral v domačem Kranju, kjer je na 220 nastopih zbral neverjetnih 2314 točk in bil kot kapetan zgled mlajšim s svojo nepopustljivostjo in energijo, ki jo je kazal na vseh tekmah. Sedaj pa se je Aleksander odločil, da preneha z aktivnim igranjem košarke in se posveti svoji družini in pravniški karieri.
 
Aleks hvala za vse, kar si naredil v vseh teh letih!
 

Aleksander Vojičić: »Nesporno življenjsko dejstvo je, da obstajajo začetki kot tudi konci vsega česar se človek loti. Nič drugače ni s športom. Tako je tudi pri meni napočil čas, ko je potrebno pomahati v slovo tovrstnemu športnemu udejstvovanju.  

Iz retrospektive gledano je nemogoče na kratko opisati vse kar šport (do)prinese človeškemu individuumu. Na tem mestu bi zgolj kot zanimivost izpostavil izkušnjo, ki je v poplavi profesionalizma in (pretiranih) ambicij nemalokrat spregledana, in to je izkušnja oz. prednosti, ki jo Kranjčanu lahko prinese igranje za domači klub. Kaj so le te naj bo plod domišljije vsakokratnega bralca teh vrstic. Morda zvenim kot košarkarski romantik, vendar sem vesel, da sem bil del zgodbe KK Triglav Kranj ter sem tako prispeval svoj delež v mozaik zgodbe, ki jo klub piše že 70 let. Zato na tem mestu tudi slavospev vsem posameznikom in posameznicam, ki so na takšen in drugačen način skrbeli za razvoj in ohranjanje ter negovanje kranjske košarke v vseh 70. letih. Tako še na mnoga desetletja in…brez dvoma se še vidimo.«