KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ

Košarka je življenje in življenje je košarka, pravijo. Zaradi zahtev, ki jih ima do vseh, ki se jo lotijo, se je košarkarske igre oprijel vzdevek kraljice iger z žogo, a predvsem najmlajšim pomeni še toliko več. Omogoča jim obilico zabave, sprostitev, druženje z vrstniki, pomaga razvijati njihove motorične sposobnosti, krepi ekipni duh in navsezadnje pomeni velik izziv v tekmovanjih, katerih se udeležujejo.

 

V košarkarskem klubu Triglav se zavedamo, da kvalitetno in organizirano delo z mladimi predstavlja predpogoj za uspešno delovanje kluba in omogoča kar največjo izbiro nadarjenih in zagrizenih košarkarjev, ki kasneje v višjih starostnih kategorijah branijo klubske barve na tekmovanjih najvišjega nivoja v Sloveniji. O kvaliteti dela priča že podatek, da je na finalnih turnirjih najboljših štirih ekip v mlajših kategorijah, Triglav osvajal najvišja mesta v Sloveniji.

 

Košarka je v Kranju med osnovnošolsko mladino zelo priljubljena. Temu pripomore splošna priljubljenost košarke in pa dobra organiziranost in razvejanost šolskih košarkarskih lig, ki že od prvega razreda osnovne šole otrokom omogoča, da trenirajo in igrajo košarko s svojimi vrstniki.

 

Mnogi odlični košarkarji - Gregor Fučka (OŠ Simona Jenka), Roman Horvat (OŠ Jakoba Aljaža), Jurij Stavrov (OŠ Stražišče), Jure Eržen (OŠ Franceta Prešerna), Marko Milič (OŠ Simona Jenka), Gregor Hafnar (OŠ Jakoba Aljaža), Dragiša Drobnjak (OŠ Matije Čopa), Dario Krejič (OŠ Matije Čopa), Mensud Julevič (OŠ Naklo), Blaž Mahkovic (OŠ Jakoba Aljaža), Luka Grum (OŠ Matije Čopa) in drugi, ki igrajo in so igrali v slovenskih in evropskih klubih, so že šli skozi Triglavovo šolo košarke, kjer smo znani po odličnem delu z mladimi.

 

Kot vsako leto, tudi v šolskem letu 2020/2021 po vseh kranjskih osnovnih šolah organiziramo košarkarsko dejavnost za različne starostne kategorije od 1. – 9. razreda. Dejavnost organizira košarkarska šola Triglav.

 

Otroci se bodo udeleževali različnih tekmovanj z vrstniki. Za vse starostne kategorije organiziramo Osnovnošolsko košarkarsko ligo, v kateri se med seboj merijo ekipe posameznih šol. Najboljše šole iz vsake kategorije se ob koncu tekmovanja uvrstijo na zaključni turnir, zmagovalce pa čakajo pokali in medalje.