KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Pester vikend mlajših starostnih kategorij

Pester vikend mlajših starostnih kategorij

Za nami je nov pester vikend v katerem smo lahko spremljali veliko obračunov.

SOBOTA:

V soboto smo lahko spremljali tekmi obeh selekcij U13 in U17.

-U13A je na svojem prvem turnirju državnega prvenstva v tej sezoni vknjižila 2 zmagi. Na prvi tekmi proti Stražišču Kranj A smo lahko spremljali zelo zanimivo tekmo.  Tekma namreč ni bila odločena po 32. minutah (kolikor se igra pri kategoriji U13, 4x 8minut) vendar smo spremljali podaljške v katerih so naši fantje pokazali več zbranosti in zasluženo zmagali tekmo z rezultatom 51:44. Na drugi tekmi proti LTH Castings pa so si fantje priigrali zmago že po rednem delu. Končni rezultat tekme je bil 59:27.

-U13B pa se je na prvi turnir državnega prvenstva odpravila na Jesenice, kjer sta ekipo čakala obračuna z Stražišče Kranj B in Jesenice. Na prvi tekmi proti Stražišču smo v prvem polčasu lahko spremljali zelo zadržano tekmo, saj je bilo po  16. minutah igre rezultat zgolj 11:9 v prid Stražišča. V drugem polčasu pa so se fantje sprostili in zmaga je pripadla naši ekipi z rezultatom 41:22. Na drugi tekmi pa se na žalost, kljub dobri borbi, ni izšlo. Jesenice so bile boljše z rezultatom 43:33.

-U17A je tokrat gostila ekipo LTH Castings. Spremljali smo lahko zanimiv obračun v katerem ni manjkalo lepih potez. Zmage na koncu tekme z rezultatom 77:62 pa so se veselili naši fantje.

-U17B pa je v domači dvorani ŠD Planina gostila ekipo Slovan B.  Domači fantje so v obračun proti fizično močnejšim gostom vstopili hrabro in požrtvovalno. Kljub dobri predstavi pa so morali na koncu tekme priznati premoč Slovanu, ki je slavil z rezultatom 60:81 predvsem zaradi 3. četrtine, ki so jo dobili 33:19.

NEDELJA:

V nedeljo smo lahko spremljali obračune vseh 3 selekcij U15 in nato še prvo uradno tekmo selekcije U19.

-U15A je v domači dvorani gostila ekipo LTH Castings (kar je bil že 3. obračun naših selekcij proti selekcijam iz Škofje Loke ta vikend). Naši fantje so že tretjič (od treh tekem) presegli mejo 100 točk in tudi tokrat zasluženo slavili z rezultatom 131:21.

-U15B je tokrat tekmo odigrala v Kamniku proti ekipi Calcit Basketball. Spremljali smo lahko zanimiv obračun v katerem smo videli dobre poteze na eni in drugi strani. Na koncu pa je zaradi slabše zadnje četrtine zmaga ostala doma z rezultatom 75:64.

-U15C je svojo drugo tekmo odigrala v domači dvorani proti ekipi Grosuplje B. Spremljali smo lahko napeto tekmo v kateri so bili naši fantje bolj zbrani in tekmo zasluženo dobili z rezultatom 61:57.


-U19 je svojo prvo uradno tekmo v sezoni 2020/21 odigrala v domači dvorani proti ekipi Ježice. Naši fantje so v tekmo vstopili z željo po zmagi, ki so si jo tudi prislužili s svojo agresivnostjo. V prvi četrtini smo lahko spremljali še izenačeno tekmo potem pa je prednost domačih fantov rastla iz minute v minuto in končni rezultat tekme je bil 110:51.