KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mlajšim pionirjem na mednarodnem turnirju v Zadru končno 5.mesto

Mlajšim pionirjem na mednarodnem turnirju v Zadru končno 5.mesto

Od petka 26.5. do nedelje 28.5 je v Zadru potekal košarkarski turnir za mlajše pionirje. Nastopile so ekipe iz Hrvaške, Bosni in Hercegovine ter Slovenije. Naša ekipa je 1. dan odigrala dve tekmi, prvo proti KK Sonik Puntamika, kasnejšim zmagovalcem turnirja, ter AKK Branik iz Maribora. Obe tekmi so na žalost izgubili vendar pokazali pravo mero borbenosti ter košarkarskega znanja. 2. dan pa so proti ekipi KK Konjic iz BiH dosegli visoko zmago in osvojili končno 5. mesto.

 

Izjava trenerja Mateja Beraniča:

Takšni turnirji so vedno dobrodošli, saj trenerji lahko vidimo, če nam je uspelo narediti napredek pri igralcih. Fantom bi rad čestital za doseženo 5. mesto ter igro skozi celotni turnir, z malce športne sreče pa bi lahko dosegli tudi kakšno zmago več. Igralci so pridobili dragocene izkušnje, videli so kaj pomeni igrati proti močnejšim ekipam in upam, da bodo znali to v prihodnje tudi vnovčiti. Ekipi so se pridružili tudi nekateri igralci letnika 2006, ki so me pozitivno presenetili, tako z borbenostjo kakor z znanjem. Posebna zahvala pa gre tudi staršem, ki so nas bučno spodbujali skozi celoten turnir.

 

Izjava igralce Nejca Potrebuješ:

26.5 smo se s košarkarskim klubom Triglav odpravili v Zadar na turnir. Že ko smo prišli sem se imel fino, ker sem bil tudi prejšnje leto na tem turnirju. Imeli smo tri zelo dobre tekme. Dve smo na žalost izgubili eno pa smo zmagali. Prvi dve tekmi nisem bil sproščen, kar je moje največja težava, zaradi tega sem slabše igral. Predno pa se je začela zadnja tekma, mi je trener rekel, da bom danes zadel veliko košev in da bom dobro igral. To mi je ostalo najbolj v spominu in takrat sem dobil toliko spodbude, da sem res zelo dobro igral. Drugače pa sem zelo užival, ko sem igral in ko smo se tunkali s trenerjem. Za naslednje leto pa si želim da se bom prej sprostil.