KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mlajše selekcije

Mlajše selekcije "polovično uspešne" na turneji bo bivši Jugoslavijii

Ekipe U19, U17 in U15 so se v pripravljalnem obdobju na novo sezono odpravile na turnejo po "bivši jugi", kjer so bile polovično uspešne. Letošnja pot jih je vodila preko Banja Luke v Sarajevo, Užice, Ivanjico in Beograd, kjer je vsaka ekipa odigrala po šest tekem.
 
Rezultati U19:
Rookie (Banja Luka) : ECE Triglav 78:72
Spars (Sarajevo) : ECE Triglav 79:76
Sloboda (Užice) : ECE Triglav 68:70
Ivanjica : ECE Triglav 59:69
Žarkovo : ECE Triglav 65:69
Crvena Zvezda : ECE Triglav 72:60
 
Rezultati U17:
Rookie (Banja Luka) : ECE Triglav 66:79
Spars (Sarajevo) : ECE Triglav 71:46
Sloboda (Užice) : ECE Triglav 46:55
Ivanjica : ECE Triglav 64:70
Žarkovo : ECE Triglav 62:50
Mladost Zemun : ECE Triglav 66:76
 
Rezultati U15:
Rookie (Banja Luka) : ECE Triglav 89:42
Spars (Sarajevo) : ECE Triglav 69:37
Sloboda (Užice) : ECE Triglav 38:72
Ivanjica : ECE Triglav 65:42
Mladost Zemun : ECE Triglav 50:58
Partizan : ECE Triglav 65:59
 
Na turneji so igrali: Kuralt Grega, Lotrič Tim, Samec Jure, Škrlec Martin, Vujić Luka, Goršek Ocepek Gal, Korenčan Beno, Praljak Dominik, Smrekar Klemen, Hendrickx Stefan, Marković Uroš, Pervić Benjamin, Podlipnik Jošt, Traven Gregor, Boncelj Mark, Cafuta Žiga, Gros Timotej, Dimitrov Ile, Marjanović Mirko, Okorn Art, Rudović Luka, Lakičević Jaka, Lotrič Lovro, Pečnik Gal, Škantar Jan, Škofic Jakob, Čauš Denis, Perčič Luka, Potrebuješ Nejc, Samac Aleksander, Zupan Jakob.
 
Izjava igralcev ekipe U19:
Glavni cilj turneje je bil dosežen, saj smo se tekom potovanja bolje povezali kot ekipa. Medsebojno zaupanje se je pokazalo tudi v naši igri, ki se je z vsako tekmo izboljševala. Bili smo konkurenčni najboljšim ekipam na Balkanu in verjamemo, da bomo te predstave nadaljevali v državnem prvenstvu. Kljub malo skupnih treningov z novim trenerjem smo se dobro ujeli. Poleg tega smo si ogledali nekaj balkanskih znamenitosti in spoznali mesta v tem delu Evrope. Aj čao.
 
Izjava igralca ekipe U17 - Traven Gregor:
Vsaka tekma je bila napeta in naporna. Nekateri naši nasprotniki so bili boljši od nas, a na igrišču smo dokazali, da so premagljivi. Kot ekipa smo stopili skupaj, tako psihično kot fizično ter se vsaki tekmi posebej posvetili. V zadnjih tekmah se je občutila tudi rahla utrujenost, kateri smo bili kos in smo dokazali, da ni vse v nogah temveč tudi v glavi.
K zmagam je pripomoglo tudi navijanje soudeleženih domačih ekip.
 
Izjava igralca ekipe U15 - Škofic Jakob:
Bilo je dobro, saj je bilo veliko tekem, ampak je bilo utrujajoče. Zmagali smo na dveh od šestih tekem, ampak smo dali vse od sebe. Ko so imeli starejši tekme smo zelo dobro navijali. V Ivanjici mi je bilo najbolje, saj smo imeli pionirji celo hišo zase.