KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mlajše selekcije na turneji po Balkanu

Mlajše selekcije na turneji po Balkanu

Selekcije U15, U17 ter U19 so se v okviru priprav na novo sezono od 22.8 do 30.8 mudile na turneji po Balkanu, kjer so so se najprej ustavili v Banja Luki nato Sarajevu, Ivanjici (Srbija) ter turnejo zaključili s skokom v vodo v Makarski.

 
Rezultati U15:
 
ECE TRIGLAV : Maxi(BIH) 114:28
ECE TRIGLAV: Rookie (BIH) 55:80
ECE TRIGLAV: Bošnjak (BIH) 70:64
ECE TRIGLAV: Višjegrad (BIH) 62:43
ECE TRIGLAV: Ivanjica (BIH) 55:43
ECE TRIGLAV: Ivanjica (BIH)  77:32
ECE TRIGLAV: Makarska (BIH) 111:74
 
Izjava igralca Žeželj Žana:

"Najprej smo potovali v Banja Luko in tam ostali dva dneva. Spali smo v hiškah in odigrali 2 tekmi - prvo tekmo smo zmagali, drugo pa na žalost izgubili. Nato smo odšli v Sarajevo, kjer smo imeli le eno tekmo in jo tudi dobili. V Sarajevu smo spali v hostlu in vse je bilo zelo dobro. Ogledali smo si tudi Baščaršijo.
V ponedeljek smo se odpravili proti Ivanjici. Med potjo smo se ustavili v Višegradu kjer smo odigrali tekmo proti domačinom ter jih premagali. Nato smo nadaljevali pot proti Ivanjici. Ko smo prispeli, so nas pričakali igralci Ivanjice in nas peljali k njim domov. Tam smo ostali tri dni in imeli dve tekmi, ki smo ju zmagali. V Ivanjici mi je bilo zelo všeč in tudi igralec pri katerem sem stanoval je bil zelo prijazen, kot tudi njegova družina.

V četrtek pa smo se odpravili še v Makarsko. Tam smo bili samo en dan in imeli v petek tekmo ki smo jo tudi dobili. Po tekmi pa smo si privoščili še morje. Na morju je pa bilo zelo zelo dobro. Po kopanju smo imeli še kosilo, nato pa odšli domov. 
Turneja mi je bila zelo všeč, tudi zato, ker smo od sedmih tekem zmagali kar šest."

 

Rezultati U17:
 
ECE TRIGLAV : Rookie (BIH) 53:60
ECE TRIGLAV: Realway (BIH) 85:48
ECE TRIGLAV: Burch (BIH) 48:65
ECE TRIGLAV: Ivanjica (SRB) 55:60
ECE TRIGLAV: Amfora Makarska (HRV) 69:61
 
Izjava igralca Ahačič Taia:
"Letošnjo turnejo smo končali uspešno. Kadeti smo odigrali 6 tekem in se iz tekme v tekmo veliko naučili in med seboj bolje povezali na igrišču in izven igrišča. Poleg tekem smo si ogledali tudi Baščaršijo, v prostem času pa smo veliko spali, bili na telefonih in igrali play station. Izven igrišča smo se tudi bolje spoznali z košarkaši iz drugih klubov. Ta turneja nam bo zagotovo ostala v spominu in seveda pomagala pri tekmah med sezono. Čestitke tudi vsem trenerjem, ki so bili z nami na turneji in hvala vam za dobro počutje."
 
Rezultati U19:
 
ECE TRIGLAV : Borac (BIH) 54:78
ECE TRIGLAV : Borac (BIH) 49:66
ECE TRIGLAV: Burch (BIH) 79:71
ECE TRIGLAV : Ivanjica (SRB) 57:55
ECE TRIGLAV : Ivanjica (SRB) 73:45
 
Izjava igralca Podlipnik Jošta:
"Na turneji po "bivši jugi" smo odigrali 6 tekem in se iz tekme v tekmo veliko naučili. Ekipa se je na turneji dobro ujela tudi z novimi igralci, kar se je videlo že po sami igri, ki je bila boljša iz tekme v tekmo. Čeprav mladinci nismo bili popolni smo imeli zato ostali priložnost, da se dokažemo našemu trenerju Daniju. Imeli smo tudi veliko prostega časa ter si ogledali nekatera mesta in spoznali tudi nove prijatelje v tujini. Turnejo smo zaključili uspešno in brez poškodb. V imenu kluba se zahvaljujemo tudi vozniku avtobusa za varno in udobno vožnjo."