KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mladinci osvojili turnir v Koprivnici, starejši pionirji pa so naleteli na previsoko oviro

Mladinci osvojili turnir v Koprivnici, starejši pionirji pa so naleteli na previsoko oviro

Pretekli vikend so bili aktivni tudi naši igralci l. 2000 in mlajši ter l. 2004, ki so se udeležili mednarodnega memorialnega turnirja "Goran Plavec" v Koprivnici. 
 
V mladinski kategoriji igralcev l.2000 so nastopile štiri ekipe (KK Koprivnica, KK Kapošvar - Madžarska, KK Mladost Zagreb in KK Triglav Kranj). Naša ekipa je prvi dan najprej premagala ekipo KK Kapošvar, zvečer pa še domačo ekipo Koprivnice, s katero je na dosedanjih dveh turnirjih zabeležila tesna poraza. Drugi dan je ekipo čakala še tekma z KK Mladost Zagreb. Naši mladinci so bili boljši nasprotnik, na koncu slavili visoko zmago ter s tremi zmagami osvojili turnir. 
 
REZULTATI:
 
KK Kapošvar : KK ECE Triglav Kranj 50:85
Najboljši strelci: Vujić L. 16, Smrekar K. 15, Lotrič T. 13 
 
KK Koprivnica : KK ECE Triglav Kranj 66:76
Najboljši strelci:  Lotrič T. 16, Copot J. 13, Smrekar K. 13
 
KK Mladost : KK ECE Triglav Kranj 53:96
Najboljši strelci:  Bogataj M. 15, Podlipnik J. 15, Stavrov A. 14
 
V najboljšo peterko turnirja sta bila izbrana Tim Lotrič in Jan Copot, za najboljšega igralca turnirja pa Klemen Smrekar.
 
 
Izjava igralca Smrekar Klemena: 
V Koprivnici smo odigrali tri dobre tekme. Na teh tekmah smo pokazali borbenost, a na trenutke premalo agresivnosti. Ekipo smo dopolnili z nekaterimi igralci drugih klubov, zato se je na trenutke pokazala neuigranost. Kljub temu smo se izven igrišča dobro ujeli. Na zadnjih dveh turnirjih smo morali priznati premoč domačinom, letos pa smo jih končno uspeli premagati in zasluženo osvojili prvo mesto na turnirju.  
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Starejši pionirji pa žal niso bili enako uspešni. Na prvi tekmi so morali priznati premoč gostiteljem, na tekmi za 3. mesto pa so prav tako naleteli na previsoko oviro.
 
REZULTATI:
KK Triglav : KK Koprivnica 37:62
 
Tekma za 3. Mesto
KK Triglav : KK Medimurje 26:72
 
Izjava trenerja Roka Jakobčiča:
Cestitke mojim fantom za prikazano igro na turnirju, saj smo lahko videli nase prednosti in slabosti na terenu, ter kaj moramo v nadaljnih treningih izboljsati. Fantje so pridobili dolocene izkusnje z igranjem proti ekipam drugih drzav. Velika zahvala KK Koprivnica za odlicno organizirn turnir ter njihovim trenerjem ter starsem ki so nase igralce lepo sprejeli.