KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Mladi košarkarji v Sarajevu

Mladi košarkarji v Sarajevu

Košarkarji kategorij U-13, U-12 ter U-11 so se od četrtka, 29.3, do nedelje, 1.4, mudili v Sarajevu, kjer so se udeležili mednarodnega turnirja.

Prvi dan so pričeli z odliko, saj so odnesli zmago na prav vseh 5 tekmah ki so jih odigrali.  Poleg igranja tekem so dan izkoristili tudi za obisk mesta ter seveda za kosilo imeli čevapčiče.

Drugi dan so zabeležili 3 zmage ter 1 poraz. Fantje letnika 2005 so premagali Sparse iz Sarajeva, premoč pa morali priznati ekipi Botevgrad, ki prihaja iz Bolgarije. S tem so si priigrali tekmo za razvrstitev od 5. do 8. mesta proti ekipi iz Murske Sobote. Ekipi letnika 2006 in 2007 sta osvojili 1. mesto v skupini ter se tako zasluženo uvrstili v polfinale.

Tretji dan so potekale tekme za razvrstitev. Ekipa letnika 2005 je osvojila peto mesto v kategoriji U-13. Fantje letnika 2007 pa so bili kljub temu, da so njihovi nasprotniki leto dni starejši, odlični tretji. Ekipa letnika 2006 pa je v kategoriji U-12 pokorila celotno konkurenco in osvojila turnir!

Poleg odličnih predstav, ki so jih vsak dan prikazovali naši mladi Triglavani, pa so se zabavali tudi izven terena. Starši naših otrok so vsako tekmo poskrbeli za odlično vzdušje, poleg tega pa so se otroci med seboj še bolj povezali ter spoznali in tako pridobili nova prijateljstva.

 

Izjava igralca Simona Perhoča:

 

V Sarajevu smo odigrali nekaj težkih tekem a kljub dobrim nasprotnikom smo osvojili Sarajevo in dobili zlate kolajne. V Sarajevu smo se pozabavali in po družili. Čestitam in zahvaljujem se vsem ki so se udeležili turnirja.

 

Izjava igralca Nika Šircla:

 

Meni je bilo zelo zelo všeč. Zelo sem užival in spoznal sem nekaj super prijateljev. Najbolj všeč mi je bilo ko sem se druzil z bratom in se hecal s prijatelji. Na tekmah mi je bilo predvsem všeč to, da smo imeli trenerja ki nas je usmerjal in nam povedal kaj in kako moramo kaj delati. Ekipa je bila zelo dobra saj so vsi znali igrati dobro košarko ekipo sva se z mojim bratom hitro povezala. Ekipa naju je zelo lepo sprejela. Trenerji so bili zelo prijazni in če smo imeli kakšno težavo so nam pomagali. Šli smo tudi v mesto, na bazen in na bowling. V hotelu smo naredili tudi nekaj traparij ampak nič hudega (trkali na vrata drugih gostov...)Imeli smo tudi dobre navijače, ki so bili na vsaki tekmi. Nekateri smo ostali tudi brez glasu saj smo tako močno navijali za mlajše. Tega potovanja ne bom nikoli pozabil in če bom imel se kdaj možnost oditi v Sarajevo s Triglavom bom odšel z velikim veseljem.

 

Izjava igralca Filipa Repiča:

V Sarajevu smo se imeli res super. Začeli smo s prvo tekmo in odločno zmagali za vsaj 20 točk in prav tako zmagali drugo in tretjo tekmo. V polfinalu nas je ekipa Slovana premagala za samo nekaj točk saj na začetku nismo bili zbrani. Dvignili smo glave ter igrali tekmo za tretje mesto. To tekmo smo odigrali vrhunsko, zato smo na koncu zaslužno odšli domov z pokalom ter medaljo. Kot kapetan, sem zelo ponosen na svoje soigralce ki so skozi cel turnir igrali z najboljšimi močmi. Ponosen pa sem na trenerje ki nam vedno stojijo ob strani in nas spodbujajo. Zahvaljujem pa se našim najboljšim navijačem, ki so nas čez cel turnir spodbujali po najboljših močeh.
Hvala vsem!

 

Izjava igralca Žana Žežlja:

V Sarajevu sem se počutil zelo dobro. Vse tekme ki smo igrali so bile zelo zanimive, saj smo se iz tekem veliko naučili(kako biti agresiven...). Na tekmah nam je trener veliko pomagal in nam govoril kako se moramo boriti zato smo tudi zmagali vse tekme razen ene. Tudi to eno bi lahko zmagali če bi zadeli vsa polaganja. Ampak vseeno smo zelo dobro igrali. Na koncu smo osvojili peto mesto kar je zelo dobro saj je bilo 16 ekip. Veliko sem se družil s prijatelji in z nami sta prišla tudi brata Šircelj, kar je bilo zelo dobro. Ko smo imeli prosti čas smo se z vsemi igralci hecali v hotelu.(malo trkali na vrata drugim gostom...) in se veliko taksnih hecev. V petek po tekmi smo odšli v mesto. Tam smo sli po stojnicah in si kupili kakšne stvari za domov. Po tem pa smo tudi odšli na čevapčiče, ki so bili zelo dobri. V soboto smo lahko odšli tudi na bazen. Nekateri so odšli, nekateri pa so ostali v sobah. Veliko smo navijali za nase mlajše košarkarje. Za letnike 2006 in 2007. Letniki 2006 so osvojili prvo mesto brez težav in jim vsem čestitam za ta uspeh. Letniki 2007 pa so osvojili tudi izvrstno tretje mesto. Zaradi njih smo tudi vsi izgubili glas zaradi navijanja. Vsem triglavanom čestitam za uspeh. Tega potovanja nebom nikoli pozabil. Bilo je zelo dobro in zelo sem se zabaval.


 

U-13 (letnik 2005)
 
ECE Triglav : Spartans Živinice 29:14
 
ECE Triglav : Balkan Botevgrad 30:39
 
ECE Triglav : Spars Sarajevo 39:15
 
Tekma za 5.mesto
 
ECE Triglav : Radenska 38:23

 
U-12 (letnik 2006)
 
ECE Triglav : ŠD Šentvid 39:16
 
ECE Triglav : Igman Ilidža 62:14
 
ECE Triglav : Winner Zenica 48:9
 
Polfinale 
 
ECE Triglav : Zemun Beograd 42:33
 
Finale 
 
ECE Triglav : Slovan 41:22

 
U-11 (letnik 2007)
 
ECE Triglav : Vrhnika 37:12
 
ECE Triglav : Bošnjak 50:12
 
ECE Triglav : Radnički 34:8
 
Polfinale 
 
ECE Triglav : Slovan 34:40
 
Tekma za 3.mesto
 
ECE Triglav : Zemun Beograd 44:38.