KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Kadeti drugi v državi!

Kadeti drugi v državi!

Končalo se je tudi državno prvenstvo za kategorijo fantov U-17, katero so naši fantje končali na izvrstem drugem mestu, po tem, ko so v finalu morali priznati premoč damči KOŠ Primorski.

 

KOŠ PRIMORSKA - ECE TRIGLAV 83:76 (27:16, 15:21, 22:14, 19:25)

 

Stavrov in Praljak 17, Copot 13, Smrekar in Goltnik 12

 

V polfinalu so naši fantje ugnali ekipo Sani iz Bistrice in si tako priigrali možnost za osvojitev državnega prvenstva in s tem piko na i odlični sezoni.

Finalno tekmo so odprli nervozno in domačinom dovolili da so se hitro odlepili na 16 točk prednosti že na začetku tekme. Na koncu prve četrtine pa je nervoza le minila in naši fantje so se predvsem z dobro igro v obrambi ter hitrimi proti napadi približali na vsega 2 točki zaostanka, na odmor pred 2. polčasom pa so odšli s 5 točkami zaostanka, kar nam je dalo razlog za optimizem.

Žal se je tretja četrtina pričela enako slabo za našo ekipo kot prva. Primorci so se hitro oddaljili na varno razdaljo desetih točk katero so mirno čuvali do zadnjih minut, ko so naši fantje še zadnjič pritisnili in poskušali obrniti tekmo v svojo korist, za kar pa jim je žal na koncu zmanjkalo moči. 

Naj omenimo še, da je bil Andrej Stavrov izbran v idealno peterko turnirja.

 

Izjava trenerja Mitje Šteblaja:

"Čestitke ekipi Koš Primorske za osvojitev naslova. Čestitke tudi našim igralcem za zasluženo osvojeno drugo mesto. Hkrati bi se rad zahvalil tudi vsem trenerjem, ki so skozi sezono pomagali pri doseženem rezultatu. Zahvala tudi staršem, za pomoč pri izpeljavi začrtanega programa.

V treh dneh smo odigrali tri tekme proti ekipam, ki so celotno sezono opravili večino vadbenega procesa skupaj. Mi te možnosti v tej sezoni nismo imeli.
Z osvojitvijo tretjega mesta v kategoriji U19 in drugega mesta v kategoriji U17 smo pokazali, da smo na pravi poti pri delu z mladimi in da so bodoče generacije v pravih rokah. Pustili smo si nekaj maneverskega prostora, tako da v naslednji sezoni pričakujem, da ekipa ostane skupaj in stopi še stopničko višje."

 

Čestike fantom in trenerskemu štabu za odlično sezono!

Čestitke ekipi Koš Primorske za osvojitev naslova. Čestitke tudi našim igralcem za zasluženo osvojeno drugo mesto. Hkrati bi se rad zahvalil tudi vsem trenerjem, ki so skozi sezono pomagali pri doseženem rezultatu. Zahvala tudi staršem, za pomoč pri izpeljavi začrtanega programa.

V treh dneh smo odigrali tri tekme proti ekipam, ki so celotno sezono opravili večino vadbenega procesa skupaj. Mi te možnosti v tej sezoni nismo imeli.
Z osvojitvijo tretjega mesta v kategoriji U19 in drugega mesta v kategoriji U17 smo pokazali, da smo na pravi poti pri delu z mladimi in da so bodoče generacije v pravih rokah. Pustili smo si nekaj maneverskega prostora, tako da v naslednji sezoni pričakujem, da ekipa ostane skupaj in stopi še stopničko višje.