KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Poročilo prvega turnirja za mlajše pionirje

Poročilo prvega turnirja za mlajše pionirje

V soboto so v Stožicah s tekmovanjem pričeli tudi mlajši pionirji, ki pa žal niso bili najbol uspešni. Prvo tekmo so odigrali proti domači Petrol Olimpiji. Domačini so kontrolirali potek srečanja od začetka do konca ter zasluženo zmagali.

 

Petrol Olimpija 69 : 21 ECE Triglav A

 

Po kratkem počitku so naši pionirji odigrali še tekmo proti Jesenicam, ki pa je bila precej bolj tesna. Po prvi četrini je naša ekipa vodila z 8:6, vendar pa so bili v nadaljevanju jeseničani bolj zbrali in odšli na polčas s prednostjo petih točk. To prednost so klub borbenosti Triglava uspeli zadržati do konca ter tesno zmagali.

 

ECE  Triglav A 31 : 34 Jesenice

 

Izjava igralca Gala Kiphuta:

Tekma z Olimpijo je bila zelo težka saj so bili od vseh veliko večji in smo se jih malo ustrašili. Zato smo zgrešili veliko »zicerjev« in nasprotnik je to izkoristi in dal koš. Zato so nam v prvi polovici igre ušli na 20 točk razlike. In ko smo tekmo praktično že izgubili smo se šele sprostili in dali nekoliko več točk.

Ko smo igrali proti Jesenicam je bila tekma v prvem polčasu precej izenačena. Po polčasu pa smo se izgubili in nismo znali odigrati napada ali obrambe. Spet nam nič ni šlo. Ko pa smo se končno našli, smo spet prišli v vodstvo proti koncu tekme. Na žalost pa nam je zmanjkalo zbranosti v zadnji minuti in izgubili smo tekmo za 3 točke.

Upamo, da nas naslednjo tekmo trema ne bo povozila, kot 100 tonski vlak.

 

Izjava trenerja Mateja Beraniča:

Prvi letošnji tekmi sta za nami, kateri nam ne bosta ostali v lepem spominu, še posebej prva proti Petrolu Olimpiji, ki je fizično močnejša in tudi višja od naše, kar se je pokazalo tudi na rezultatu. Druga tekma, proti Jesenicam je bila napeta do zadnjih sekund, za zmago pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče. So pa naši igralci sposobni boljše igre in sem prepričan, da bodo to pokazali na naslednjih tekmah. Olimpiji in Jesenicam pa čestitam za zmago.