KOŠARKARSKI KLUB
TRIGLAV KRANJ
Člani do nove zmage v zadnji sekundi!

Člani do nove zmage v zadnji sekundi!

V soboto, 4. 11, je bila na sporedu tekma 5. kola med ECE Triglavom ter goStom iz Grosuplja.

Naši fantje so začeli bolje, hitro povedli za 7 točk, a jih je gotujoča ekipa z nekaj hitrimi trojkami prehitela že do konca prve četrtine kjer so vodili z rezultatom 18:28. Klub temu, da je bilo očitno da ima Grosuplje odličen strelski dan se naši fantje niso predali in so se z borbeno igro približali na 3 točke zaostanka. Rezultat na polčasu je bil 34:37 v korist gostov.

 

Na začetku 3. četrtine so gostje še vedno ustrajali v vodstvu, vendar so Triglavani po zaslugi delnega izida 14:7 prvič po 1. četrtini prišli v vodstvo. To vodstvo so s čvrsto igro v obrambi ter ekipno igro v napadu do konca četrtine povišali na 10 točk in zdelo se je da bodo tekmo mirno pripreljali do konca, vendar so se gostje v zadnji četrtini po zaslugi napak naših igralcev hitro približali in obetala se nam je napeta končnica. Triglav je vodil vse do minute in pol pred koncem ko je Žan Žužek zadel za dve in popeljal svojo ekipo v vodstvo z 81:82. Gostje so po našem neuspešnem napadu prednost povišali na 3 točke, vendar jo je najbolši strelec Triglava, Aleksander Vojičić, hitro zmanjšal na zgolj točko 50 sekund pred koncem. V naslednjem napadu je branilec Grosuplja Anže Vinazza dosegel koš pod osebno napako, zadel prosti met ter povišal prednost na 4 točke 40 sekund pred koncem. Razliko je ponovno zmanjšal Aleksander Vojičić z uspešnim metom za 3 točke. V zadnjem napadu gostov na tekmi je imel Matija Trampuš na voljo 2 prosta meta in zgrešil oba kar je dalo Triglavu možnost za zmago. Po hitrem protinapadu je v prodoru želel za zmago zadeti branilec Triglava Jan Bešter vendar je bil njegov met blokiran. Na semaforju je ostalo še nekaj več kot sekunda in sledila je minuta odmora. Domači trener Tomaž Fartek je narisal izvrstno akcijo katero je pod samim obročem zaključil junak tekme Rok Jakobčič nad katerim je bila storjena tudi osebna napaka in je imel na voljo še dodaten prosti met. Do konca je ostalo le še nekaj desetink, Rok je prosti met namerno zgrešil in gostom niso imel priložnosti za zadnjim met. Najboljša strelca pri naši ekipi sta bila Aleksander Vojičić, kateri je bil s statističnim indeksom 29 tudi MVP kroga ter Roki Jakobčič ki sta dosegla po 19 točk.

 

Čestitke igralcem in trenerskemu štabu za težko prigarano zmago ter zahvala gledalcem ki so v lepem številu prišli podpirat naše fante!

 

Naslednja tekma nas čaka že prihodnjo soboto ko bomo gostovali v Celju.

 

STATISTIKA